Vieraskiertue päättyy Kotkaan

Tämän otteluennakon tarjoaa Tavaratalo Minimani.

 

Tosiasiat on tunnustettava heti alkuun. Mennyt viikonloppu ei sujunut liloilta kuten piti. Eriskummallisen viikon toinen ottelu KSOY Stadionilla MYPAa vastaan päättyi viime hetkien maalilla kotijoukkueen 3-2 voittoon. Palloliiton Tulospalvelun tiedot ottelusta löydät täältä ja ottelun maalikoosteen tästä. Ottelun seitsemännellä lisäminuutilla sattunut harmittava hikka oli omiaan vaikeuttamaan lilojen loppukauden kamppailua lohkon ykkössijaa. Etenkin vielä sen takia, että sarjaa johtava JäPS jatkoi vakuuttavia otteitaan samaan aikaan Pukinmäessä pelatussa ottelussa. 1-3 vierasvoitto Atlantiksesta toi järvenpääläisille kolme lisäpistettä. PEPO säilytti tappiosta huolimatta lohkon kakkossijan, mutta nyt ero JäPSiin on 10 pistettä. JäPS on pelannut kaksi ottelua liloja enemmän. PEPOn seitsemäs perättäinen voitto tai edes tasapeli olisi ollut enemmän kuin tarpeen. Nyt voittoputki jäi kuuteen perättäiseen otteluun.

Kakkosen kautta ei silti yhden tappion vuoksi jätetä kesken, vaan keskiviikkona 15.9. pelataan taas Kotkassa. Ottelu on lilojen neljäs perättäinen vierasottelu. Lilojen isäntänä Arto Tolsa Areenalla toimii heinäkuun lopussa isän ja vähän äidinkin kädestä Kimpisessä saanut PeKa. 5-0 lukemiin (katso ottelun maalikooste tästä) päättyneen ensimmäisen kohtaamisen johdosta luvassa on jälleen revanssihenkeä. Kotijoukkue tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, sillä sarjapaikka Kakkosessa ei ole vielä varmistunut ensi kauden osalta. 16 pelatusta ottelusta on koossa 19 sarjapistettä. Tällä saldolla irtoaa Kakkosen A-lohkon kahdeksas sija. Kotkalaisten napa on vain nipin napin vedenpinnan yläpuolella, sillä etumatkaa putoamisviivan alapuolella olevaan FC Kiffeniin on vain kaksi pistettä.

Heinäkuun lopun ensimmäisen lilakohtaamisen jälkeen Peli-Karhut ovat ottaneet pisteitä tasaiseen tahtiin. Erinomainen kotkalaisten saldo on muita putoamista vastaan taistelevia joukkueita vastaan, sillä elo-syyskuun aikana kotkalaisten käsittelyssä ovat kaatuneet niin MYPA (3-1), MiPK (0-2) kuin Kiffenkin (2-1). Sarjan ylemmän kastin joukkueita vastaan onkin sitten tullut tappiot. Poikkeus tähän sääntöön on maastoon eksyneen marjastajan tavoin kauden toisella puoliskolla pelannut Atlantis, joita vastaan pelatusta ottelusta PeKa nappasi pisteen 1-1 tasapelillä. Viimeksi PeKa pelasi viime sunnuntaina: matka Kuopion Väre Areenalle KuFu98:n vieraaksi päättyi 0-2 tappioon.

Viime pelit ovat aiheuttaneet päänvaivaa kotkalaisten päävalmentaja Samuli Niemiselle. Joukkueella oli Kuopiossa mukana vain kolme vaihtomiestä. Kentällä nähtiin toista kertaa tällä kaudella alasarjojen vahamuseosta mukaan hälytetty Niko “Nitti” Ikävalko. Olemassaolevan yhteistyösopimuksen hyödyntäminen isoveliseura KTP:n kanssa on hieman niin ja näin, sillä Veikkausliigan jumbosijaa miehittävät vihreävalkoiset ovat vielä PeKaakin hurjemmassa putoamiskurimuksessa. Lisää pelaajia ei siis välttämättä liigaseurastakaan saada apuun helpottamaan ahdinkoa. Pelikieltoja ei kotkalaisten riesana keskiviikkona ole.

Iltavaloja on varmuudella luvassa keskiviikkona, sillä pelin alkamisaika on kello 18:30. Mainion Karpot-TV:n on tarkoitus striimata ottelu ilmaiseksi Youtube-kanavallaan. Liveseurantaa tarjolla myös lilojen Twitterissä.

 

Tämän otteluennakon tarjosi Tavaratalo Minimani.

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit