Vuosi 2021 päättyy kapteeni N’Sombon jatkosopimukseen!

Kakkosen Cupin voittoon ja sarjanousuun päättynyt lilojen vuosi 2021 saa vielä viimeisinä päivinään yhden hienon uutisen. Viime kaudella 21 ottelussa liloja keskikentältä käsin kipparoinut Calvin N’Sombo jatkaa taivaltaan PEPOn riveissä Ykkösessä, kun seura ja pelaaja solmivat vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

24-vuotias Helsingin Jalkapalloklubin kasvatti siirtyi lilapaitaan vuonna 2019. Reilun kahden kauden aikana pelejä on PEPO-nutussa kertynyt niin Kakkosessa kuin cupeissa yhteensä 51 kappaletta. Kahdesti viime kauden Kakkosen otteluissa maalinteossa onnistunut N’Sombo pääsee nyt mittaamaan taitojansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Lopulta hieman jälkijunassa varmistunut nousu Ykköseen motivoi viime kauden PEPO-kapteenia jatkamaan seurassa vielä vuonna 2022. “Viime kausi oli kaikin puolin hyvä, mutta kyllä siitä jäi vähän hampaankoloon, vaikka voitettiin seuralle historiallinen Kakkosen Cup. Ensimmäinen tavoitteemme joukkueena oli kuitenkin nousu ja se meinasi jäädä toista vuotta putkeen niin pienestä kiinni. Nyt kun tämä nousu tuli hieman takaportin kautta, niin kyllä se kieltämättä tuntui hyvältä. Ei tämä automaattinen juttu ollut, vaan mahdollistimme nousun pelaamalla hyvän kauden ja olemalla paras Kakkosen toiseksi lohkossaan sijoittunut joukkue” N’Sombo kertaa.

Jatko tutulla Kimpisen nurmella olikin viimeistään sarjanousun myötä selvä. “Taaksepäin kun peilaa, niin olemme saavuttaneet viime kaudella hienoja asioita. Seuran sinnikkäästi kentällä ja sen taustalle tekemä duuni on kantanut hedelmää. Olen tässä reilut kaksi vuotta täällä pelannut, ja kyllä minulla lilasydän sykkii. Valmennukseen olen ollut tyytyväinen ja meillä on myös nastoja jätkiä joukkueessa. Mietin viime kauden jälkeen, että mikä olisi sopiva haaste itselleni jalkapalloilijana. Nyt kun tämä nousu tuli, niin yhden pykälän ylöspäin nouseminen samaa tuttua paitaa kantaen tuntuu sopivalta haasteelta” motivoitunut keskikentän maestro paljastaa.

Henkilökohtaista gloriaa N’Sombolle satoi vielä joulukuun aikana, kun hänet valittiin Kakkosen A-lohkon kauden 2021 parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Tyylikkäästi ja aina niin kiireettömän näköisesti peliä keskikentällä rytmittävä N’Sombo on syystäkin otettu saamastaan tunnustuksesta. ”Valinta lämmitti sydäntä! Kun äänestyksessä äänestivät vielä kaikki saman sarjan vastustajien pelaajat, niin se lisää palkinnon merkitystä. Osoittaa sen, että jotain on tehty oikein kentällä, jos vastustajat tuumii näin” N’Sombo toteaa. Jalkapallo on kuitenkin hänenkin mukaansa joukkuelaji, jossa joukkueen menestys on tärkeintä. “Joskus, kun joukkue menestyy näin hyvin, tulee myös yksilölle tällaisia onnistumisia. Kova työ palkitaan tässäkin!” Muistoksi valinnasta N’Sombon kirjahyllyyn jää Palloliiton lahjoittama hopealautanen.

Tarvittaessa kovankin pelin taitava N’Sombo syöttää tarkasti oikealla jalallaan niin lyhyitä kuin pitkiä syöttöjä. Pohjois-Makedonian U21-maajoukkueenkin riveissä kolmesti esiintynyt 174-senttinen regista onnistui kauden 2021 peleissä kahden maalin lisäksi kertaalleen alustamaan joukkuetoverinsa maalin. Moni lilojen vapaa- ja kulmapotku lähti myös N’Sombon jalasta.

Pallon kanssa viihtyvä N’Sombo saattaa joutua muun lilajengin tavoin tottumaan tulevissa Ykkösen peleissä siihen, että peliväline ei välttämättä löydy yhtä usein oman joukkueen hallussa. Huolta ei tästä pidä kuitenkaan N’Sombon mukaan liikaa kantaa. “Tammikuussa alkavissa treeneissämme tarkentuu varmasti se, millä pelifilosofialla kauteen lähdetään. Henkilökohtaisesti uskon, että pelaamme samaa peliä kuin Kakkosessa. Peli on edelleen sama ja pallo kentällä on sama. Uskon, että meillä on tosi hyvä pelaajanippu Ykköseen ja lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan uusia joukkueita” N’Sombo kaavailee.

Ykkösen joukkueista kapteeni-Calvin odottaa etenkin TPS:n, KTP:n ja MP:n kohtaamista. “TPS tulee varmasti sytyttämään. Joukkueessa on hyviä pelaajia. Perinteikäs seura kyseessä. Ja tietysti tästä läheltä KTP ja MP, totta kai. MP:n kanssa taisteltiin muutama vuosi sitten noususta Ykköseen ja siitä pelistä tulee varmaan Kimpisessä todella hieno tapahtuma” N’Sombo hekumoi.

TPS:n, KTP:n, MP:n – ja tietysti “Callen” – löydät kesällä 2022 Kimpisessä! N’Sombon jatkosopimuksen myötä PEPOlla on yhteensä 16 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Varmista paikkasi katsomossa ja osta kausikortti kaudelle 2022. Tilauksen voit tehdä täältä! Kausikortin hinta on 100 € / 70 €. Voit hyödyntää kausikorttia hankkiessa esimerkiksi Smartum/Eazybreak/ePassi/Edenredin etua tai Smartum-liikuntaseteliä. Kulttuuriedulla onnistuu myös kausikortin osittainen maksaminen.

 

PEPOn sopimustilanne kaudelle 2022:

Pelaajisto:

Jirko Sorsa (mv) (uutinen) UUSI (JIPPO)

Anton Kylkilahti (mv)

Miro Marin (p) (uutinen) UUSI (Atlantis FC)

Tuomas Vanhanen (p) (uutinen)

Arttu Kotanen (p) (uutinen)

Roope Huhtala (p) (uutinen)

Nuutti Toiviainen (p) (uutinen)

Zachary Sukunda (kk) (uutinen)

Petrus Eskelinen (kk) (uutinen)

Joonatan Sinkkonen (kk) (uutinen)

Juuso Enbuska (kk) (uutinen)

Jeff Addai (kk) (uutinen)

Calvin N’Sombo (kk)

Tommi Roponen (h) (uutinen) UUSI (MYPA)

Samu Suoraniemi (h) (uutinen)

Aleksi Sainio (h) (uutinen)

 

Valmennus:

Janne Muhli (päävalmentaja) (uutinen)

Marko Kaila (valmentaja) (uutinen)

Mika Sipi (valmentaja) (uutinen)

Ville Muhli (maalivahtivalmentaja) (uutinen)

 

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit