Zach Sukunda jatkaa liloissa

Lilojen Kakkosen kausi 2021 on paketissa, mutta seuraava kausi kurkistelee jo kulman takana. Myös PEPOn ensimmäinen jatkosopimus kaudelle 2022 on valmis, sillä kanadalaisvahvistus Zachary Sukunda kirjoitti nimensä seuraavan kauden kattavaan jatkosopimukseen.

Jatkosopimuksen solmiminen lilojen kanssa oli lopulta helppo prosessi. ”Olen sanonut avoimesti, että olen nauttinut ajastani PEPOssa hyvin paljon. Pidän joukkueesta, valmentajista ja kaupungista. Oli lopulta helppo valinta jatkaa vuoden verran Lappeenrannassa” keskikenttämies kertoilee.

Kausi 2022 oli Sukundan osalta onnistunut debyytti lilojen riveissä. 22 ottelussa syntyi lopulta viisi maalia ja kuusi maalisyöttöä. Kanadalainen tuli Lappeenrantaan jalkapalloilijana, joka oli totuttu näkemään laitapelaajana. Parhaat pelinsä Zach pelasi kuitenkin keskikentän keskustassa. ”Pelasin ensimmäiset 7-8 peliäni vasemmassa laidassa. Puhuimme roolistani valmennuksen kanssa ja he tulivat siihen johtopäätökseen, että minusta olisi hyötyä keskikentän keskellä” Zach kertoo. Siirto keskikentän keskustan rooliin kantoi lopulta hedelmää. ”Olen pystynyt antamaan itsestäni paljon enemmän joukkueelle, kun pelipaikkani vaihtui keskelle. Sain lisää tehoja peliini ja olen muutenkin nauttinut tästä roolista. Haluan kiittää valmennusta siitä, että he löysivät minulle tämän roolin ja tekivät minusta uuden pelaajan.”

Yhtä kovaa molemmilla jaloilla laukova 26-vuotias kanadalainen on todellinen laatupelaaja PEPOon. Urallaan kotimaansa FC Montrealin ja Halifax Wanderersin lisäksi ruotsalaista Umeå FC:ia ja australialaisia Hume City FC:ia sekä Northcote City SC:ia edustanut keskikenttämies saapui Suomeen vuonna 2020. Yhden Ekenäs IF:ssa vietetyn kauden jälkeen matka jatkui viime kaudeksi Lappeenrantaan.

Tällä hetkellä hyvän ensimmäisen kosketuksen omaava pelaaja on kotimaassaan  Kanadassa ja palaa todennäköisesti Etelä-Karjalaan jo marraskuun lopulla. Lappeenranta tuntuukin maailmaa nähneestä kanadalaisesta jo toiselta kodilta. ”Olen saanut joukkuetovereistani ystäviä ja viihdyn muutenkin Lappeenrannassa erittäin hyvin” kertoo Zach puhelimen välityksellä kotimaastaan käsin.

Uusi sopimus sisältää myös jotain uutta edelliseen sopimuspaperiin verrattuna. Kolmelta eri mantereelta jalkapallo-oppeja imenyt Sukunda nimittäin aloittaa valmentamaan PEPOn juniorijoukkuetta tulevalla kaudella. ”Toissa vuonna Tammisaaressa ja viime kaudella  Lappeenrannassa en osallistunut junioreiden valmennukseen. Olen kuitenkin 26-vuotias pelaaja ja haluan työskennellä jalkapallon parissa myös pelaajaurani jälkeen” kanadalainen aloittaa ja jatkaa: ”Näin kuinka lapset rakastivat (viime kaudella PEPOssa heinäkuuhun saakka pelannutta ja seuran junioreita valmentanutta) Miloš Josimovia. Haluan jakaa myös omia kokemuksiani PEPO-junioreille” päättää Sukunda.

Zachin vuoden jatkosopimus on ensimmäisiä ensi kauden joukkueen rakennuspalikoita. Sopimus ensi kaudesta puolustaja Tuomas Vanhasella, maalivahti Anton Kylkilahdella ja keskikentän Petrus Eskelisellä sekä Jonathan Sinkkosella. Lisää uusia sopimusuutisia on luvassa pitkin syksyä ja alkutalvea – tuorein tieto uusista pelaajasopimuksista löytyy PEPOn sosiaalisista medioista!

 

PEPO Facebookissa

PEPO Instagramissa

PEPO Twitterissä

Yhteistyökumppanit