PEPO vahvistuu hyökkääjällä – Malik St. Prix loppukaudeksi lilapaitaan

PEPO teki keskiviikkona jo heinäkuun toisen pelaajahankintansa, kun Saint Lucian saarivaltiosta kotoisin oleva Malik St. Prix liittyy joukkueen riveihin tuomaan karibialaista vivahdetta lilojen hyökkäyspeliin. Loppukauden mittaisen sopimuksen solminut 26-vuotias pelaaja on varmasti uniikki tapaus suomalaisessa jalkapallossa, sillä pienestä Karibianmeren valtiosta tulleita jalkapalloilijoita ei tuskin ennen St. Prixin tulevaa debyyttiä ole pelannut jalkapalloa Suomen sarjoissa.

Kaudella 2017 – 2018 Hondurasin pääsarjassa pelaavaa Club Deportivo Social Vidaa ja seuraavat kaksi kautta kotimaansa Northern Unitedia edustanut 190-senttinen kärkimies on innoissaan saamastaan mahdollisuudesta. “Tunnen itseni etuoikeutetuksi, että sain sopimuksen Eurooppaan ja Suomeen. Haluan käyttää saamani mahdollisuuden hyväksi ja auttaa joukkuetta Kakkosen nousutaistossa. Toivottavasti minusta on hyötyä joukkueelle ja pystymme saavuttamaan nousun loppukauden aikana.” Ensimmäistä kertaa Euroopassa pelaava pelaaja on harjoitellut Lappeenrannassa muutaman viikon ajan. Hän näkee sopeutuvansa hyvin suomalaiseen jalkapalloon. “Täällä jalkapallo on nopeampaa kuin Etelä-Amerikassa. Pelaajat ovat myös fyysisempiä, kun taas Etelä-Amerikassa pelaajat olivat ehkä taitavampia. Ero ei kuitenkaan ole suuri ja uskon tottuvani uuteen ympäristööni nopeasti.” 

Molemmilla jaloilla varmasti viimeistelevä kärkimies kuvailee itseään osaavaksi yksi-vastaan-yksi tilanteiden pelaajaksi. ”Sopeudun tilanteeseen kuin tilanteeseen ja pelaan juuri niin kuin päävalmentaja haluaa minun pelaavan” St. Prix kertoo.

Kovaksi pääpelaajaksi tiedetty tulokas on myös PEPOn päävalmentajan Janne Muhlin mieleen. ”Malik tuo meille erillaista uhkaa hyökkäyspelaamiseen. Hän on target-tyyppinen pelaaja, joka pystyy suojaamaan palloa ja sitomaan vastustajan pelaajia itseensä. Myös räjähtäviä ensiaskeleita löytyy. Hän tuo ennen kaikkea leveyttä ja laajuutta joukkueen hyökkäyskalustoon. Malikin hankinta ei siis sinänsä vaikuta PEPOn pelaamaan jalkapalloon oleellisesti, mutta hänen tulonsa mahdollistaa pelien viimeisellä kolmanneksella uusia variaatioita.”

Tuoretta PEPO-pelaajaa ei kuitenkaan aivan heti nähdä kentän puolella. Lappeenrantaan odotellaan vielä kuumeisesti St. Prix’n puuttuvaa pelilupaa Hondurasin jalkapalloliitosta. Päävalmentaja Muhlin mukaan St. Prix’n hankinnan lisäksi PEPOlla ei juuri nyt ole luvassa muita uusia julkistettavia sopimuksia. Silmiä pidetään kuitenkin jatkuvasti auki potentiaalisten vahvistusten varalta.

St. Prix on myös maajoukkuestatuksensa takia harvinainen pelaaja Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Urallaan 22 kertaa Saint Lucian maajoukkuetta edustanut ja näissä peleissä kahdesti osunut pelaaja on syystäkin ylpeä saavutuksistaan. “Maajoukkue on kunnia-asia minulle ja pelaan aina mielelläni Saint Lucian puolesta. En kuitenkaan sanoisi, että maajoukkue-esiintymiseni jäävät urani parhaiksi saavutuksiksi. Paras on vielä tulossa ja tämä tavoittelemani sopimus Eurooppaan on askel eteenpäin kohti urani huippua.” Joukkueen mukana muutaman viikon harjoitellut on asettanut selvän tavoitteen loppukaudelle. “Sarjanousu on selvä tavoite. Henkilökohtaisesti pyrin tietysti tekemään niin paljon maaleja kuin pystyn. Jäljellä olevista Kakkosen Cupin finaalin ja sarjapelien osalta olisin todella tyytyväinen kymmenen maalin saldoon” tuore lilapaita päättää.

Lilojen ottelut jatkuvat kuluvan viikon perjantaina 30.7., kun Karhulasta saapuvat Peli-Karhut asettaa haasteen PEPOlle Kimpisen nurmella klo. 18:30 alkavassa ottelussa. Ottelun ympärillä tapahtuu muutakin, sillä Lappeenrannan evl.lut seurakuntien kanssa yhdessä järjestetty KUMMIN KAA-ottelutapahtuma tuo värinää Kimpiselle jo hyvissä ajoin ennen peliä. Lue tapahtumasta lisää täältä. Liput otteluun 10€ / 6€. PEPOn otteluennakkoa PeKa-pelistä luvassa taas heti huomenna!

Seuraa liloja sosiaalisessa mediassa:
PEPO Facebookissa
PEPO Instagramissa
PEPO Twitterissä

Kausikortit kaudelle 2021 myynnissä verkkokaupassa!

Yhteistyökumppanit